donderdag 21 november 2013

Aardbeienmousse


Eén van mijn meest favoriete en gewaardeerde recepten is die van een aardbeienmousse. Een heerlijk recept en ook nog eens heel erg makkelijk te maken!

Deze mousse kan overal voor gebruikt worden. Zo heb ik hem al eens gemaakt als toetje, maar ook in of op taarten kun je deze prima gebruiken. Stort hem op een zelfgemaakte taartbodem (of kant en klare bodem als je weinig tijd hebt) en je hebt een heerlijke taart! Ook kun je er een laagje banketbakkersroom aan toe voegen, voor een overheerlijke vlaai!

Van deze aardbeienmousse kan ook een kwarktaart gemaakt worden of een lekkere yoghurttaart.Ingrediënten:
 

250 gram aardbeien
100 gram witte basterdsuiker
1 theelepel citroensap
3 gelatine blaadjes
250 ml slagroom

(Voor een kwarktaart 6 gelatine blaadjes gebruiken en 500 gram kwark toevoegen)

Bereidingswijze:

Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
Doe de aardbeien in de keukenmachine en pureer ze tot een sapje. Voeg vervolgens de suiker toe en daarna de citroensap. Zorg dat dit alles goed door elkaar gepureerd wordt.

Verwarm het aardbeiensapje op een laag vuur in een pannetje en zorg dat het warm wordt (laat het niet koken!). Week ondertussen drie gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Als het aardbeiensapje warm is zet je het vuur uit. Pak een gelatineblaadje, knijp het water eruit en doe het bij het aardbeien sap terwijl je roert. Zorg dat het gelatineblaadje helemaal oplost. Vervolgens doe je één voor één de andere gelatineblaadjes erbij op dezelfde wijze.

Als je de blaadjes hebt opgelost laat je het sap afkoelen. Dit is heel belangrijk, want als je het sap, terwijl het nog warm is, bij de slagroom toevoegt krijg je geen mousse, maar zakt het in! (En ik kan het weten, want ook ik was eens te ongeduldig, haha!)
Je kunt het wel versnellen door het pannetje in koud water te zetten.

Klop de slagroom met een beetje suiker (de aardbeien sap is ook al zoet) stijf. Spatel daarna het afgekoelde aardbeien sap door de slagroom. Je kunt dit nu in de koelkast zetten om op te laten stijven of stort het op een taart. Na vier uur (nu moet je opnieuw geduld hebben) is je mousse klaar!


Deze hoeveelheid is precies genoeg voor op of als vulling van een taart!
 
Bron: www.bekentenissenvaneenzoetekauw.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen