vrijdag 22 november 2013

Bosvruchtenmousse

Voor mijn biscuittaart zocht ik een lekkere vulling. Op  deze site staan heel veel lekkere vullingen, waarvan ik er al meerdere uitgeprobeerd heb. Maar het was weer tijd voor iets nieuws. Ik kwam dan ook op de bosvruchtenmousse uit.

Ik noteerde de ingrediënten voor mijzelf en ging richting de supermarkt. Helaas woon ik  op een klein dorp en zijn er dan ook maar twee supermarkten bij ons te vinden, waarvan één met een klein assortiment. Het recept vroeg om een bosvruchtencompote, maar tot mijn irritatie hadden ze die bij beiden supermarkten niet! Omdat ik toch perse een bosvruchtenmousse wilde maken besloot ik om het dan maar met bosvruchtenjam te proberen..tot ik de Hero Tova dessertsaus bosvruchten tegenkwam en besloot om dit uit te proberen in een recept. En tot mijn eigen verbazing was het recept gelukt! De bosvruchtenmousse smaakte heerlijk in mijn biscuittaart!

donderdag 21 november 2013

Aardbeienmousse


Eén van mijn meest favoriete en gewaardeerde recepten is die van een aardbeienmousse. Een heerlijk recept en ook nog eens heel erg makkelijk te maken!

Deze mousse kan overal voor gebruikt worden. Zo heb ik hem al eens gemaakt als toetje, maar ook in of op taarten kun je deze prima gebruiken. Stort hem op een zelfgemaakte taartbodem (of kant en klare bodem als je weinig tijd hebt) en je hebt een heerlijke taart! Ook kun je er een laagje banketbakkersroom aan toe voegen, voor een overheerlijke vlaai!

Van deze aardbeienmousse kan ook een kwarktaart gemaakt worden of een lekkere yoghurttaart.


Oreo cheesecake

 

Een vriendin wees mij op het volgen van 'allaboutoreo' op Instagram. Dit deed ik dan ook en ik kwam erachter dat hier de meest geweldige taarten, cupcakes, koekjes, ijs en toetjes op staan! Het water liep me al in de mond en ik kreeg onmiddelijk bakkriebels..ik wilde ook iets met oreo's gaan doen!

Na een speurtocht op google kwam ik op een site terecht met een recept voor Oreo cheesecake mini's. Dit zag er geweldig uit! Aangezien ik maar vier ringen had om te vullen en het recept voor 9 cheesecake's was, besloot ik om er één grote taart van te maken.